مجله آشپزی دلتا مجله آشپزی دلتا .

مجله آشپزی دلتا

آش اسفناج، سبک و مقوی

آش اسفناج غذایی سبک و مقوی است که با برنج، حبوبات و اسفناج پخته می‌شود.

آش اسفناج یکی از آش‌های خوشمزه است که راحت تهیه می‌شود و به برطرف شدن سرماخوردگی کمک می کند. در این غذا از سبزی آش استفاده نمی‌شود و سبزی آن فقط اسفناج است. در صورتی که فصل اسفناج نبود، می‌توانید از برگ چغندر برای تهیه این آش استفاده کنید.

مواد لازم تهیه آش اسفناج :
اسفناج: یک کیلو
برنج: نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
عدس: یک پیمانه
ماش: نصف پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۳ حبه
کشک: یک قاشق غذاخوری
آویشن: یک قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم

طرز تهیه آش اسفناج :
حبوبات را از شب قبل جداگانه خیس کنید تا بهتر پخته شوند و نفخ آن‌ها از بین برود. در این مدت یکی دو بار آب آن‌ها را عوض کنید.

لوبیا را پس از خیس خوردن بپزید و کنار بگذارید.

پیاز و سیر را ریز خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند؛ سپس با عدس، ماش، برنج و ادویه‌ها به لوبیای پخته شده اضافه کنید.

برای تهیه این آش می‌توان به جای برنج از بلغور گندم یا جو استفاده کرد.

وقتی تمام مواد پخته و برنج له شد، اسفناج خرد شده را به آش افزوده، کمی شعله را زیاد کنید تا حدود بیست دقیقه بجوشد و لعاب بدهد؛ سپس حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج بپزد.

 

در نیم ساعت پایانی پخت، مقداری نعناع داغ و یک قاشق کشک به آش افزوده، صبر کنید تا خوب جا بیفتد.

وقتی آش آماده شد، آن را در کاسه بریزید و با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک تزیین و سرو کنید.

در صورت تمایل می‌توانید گوشت قلقلی درست کرده و هنگام سرو در آش بریزید تا مجلسی شود.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.

 


برچسب: آش، آموزش آشپزی، غذاهای ایرانی، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۱۵:۴۰ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

سرو هندوانه با پنیر پارمزان

سرو هندوانه با پنیر پارمزان شیوه‌ای جدید برای سرو این میوه به عنوان دسر است.

یک بشقاب هندوانه قرمز و شیرین را می‌توانید به‌ عنوان یک دسر کنار غذا سرو کنید؛ مانند گذشته‌ها که هندوانه و خربزه، همیشه جزیی از سفره ناهار یا شام بودند. همچنین این بشقاب هندوانه مناسب میان وعده برای دورهمی‌ها و مهمانی‌های عصرانه است. با مجله دلتا همراه باشید تا با سرو هندوانه به شیوه‌ای خاص و مجلسی آشنا شوید.

مواد لازم سرو هندوانه با پنیر پارمزان :
هندوانه کوچک: یک عدد
پوست لیموی رنده شده: یک قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه: یک‌ چهارم فنجان
نمک: یک قاشق چای‌خوری
پودر چیلی: یک قاشق چای‌خوری
پنیر پارمزان به میزان لازم
گشنیز خرد شده: نصف فنجان
فلفل تازه به میزان لازم

طرز تهیه سرو هندوانه با پنیر پارمزان :
هندوانه را پوست گرفته، تخم آن را درآورید؛ سپس آن را در قطعات مکعبی خرد کنید. برای این کار حتماً از تخته و چاقوی تیز استفاده کنید تا هم تکه‌‌های آن اندازه هم باشند و هم آب هندوانه در نیاید. برای اینکه دسر ظاهر بهتری داشته باشد، هندوانه‌ها را مانند هم خرد کنید.

تکه‌های هندوانه را در ظرفی ریخته، روی آن سلفون بکشید و در یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

در کاسه‌ای پوست لیموی رنده شده، آبلیموی تازه، نمک و پودر چیلی را با هم مخلوط کنید.

 

از مخلوط روی هندوانه‌ها بریزید و به آرامی شروع به هم زدن کنید تا مزه‌دار شوند؛ سپس روی آن‌ها پنیر پارمزان بپاشید. در آخر، مقداری فلفل تازه روی مواد بریزید و آن‌ها را در بشقاب مناسبی بکشید. مقداری پنیر پارمزان و گشنیز خرد شده روی دسر بریزید و آن را سرو کنید.

بهتر است این دسر را به اندازه مصرف‌ آماده کنید و داخل یخچال نگه ندارید، چون اگر بماند طعم خود را از دست می‌دهد و بیات می‌شود.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با یک دسر شیک و مجلسی “طرز تهیه دسر سوهان” را مطالعه کنید.


برچسب: دسر، میان وعده، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۲:۰۳:۵۵ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

طرز تهیه دسر سوهان

دسر سوهان بافت نرم و لطیفی دارد و ظاهر آن تقریبا شبیه کاچی است.

دسر سوهان یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای سنتی ایران است. البته این دسر با سوهانی که در قم و اصفهان است، تفاوت دارد و مانند آنها سفت نیست. دسر سوهان کالری بالایی دارد و غلظت آن مانند کاچی است. برای آشنایی با طرز تهیه این دسر خوشمزه با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم تهیه دسر سوهان :
زرده تخم‌مرغ: ۳ عدد
آرد سفید: ۱۰۰ گرم
آرد جوانه گندم: ۳۰ گرم
آب: ۲ پیمانه
زعفران دم کرده: یک سوم استکان
پودر قند: ۳۰۰ گرم
کره آب شده: ۱۰۰ گرم
پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
پودر پسته و پودر بادام برای تزیین

طرز تهیه دسر سوهان :
آرد سفید و آرد جوانه گندم را دو بار الک کرده آن‌ها را در کاسه‌ای ریخته و با آب مخلوط کنید؛ سپس ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود و رنگ آن تغییر کند. آرد این دسر نیاز به تفت دادن ندارد.

اگر پس از ۲۰ دقیقه رنگ آرد تغییر نکرد، زمان پخت را بیشتر کنید تا رنگ آن تیره شود.

به جای کره می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید.

در قابلمه‌ای زرده‌های تخم‌مرغ را با پودر قند مخلوط کنید. کره آب شده را به مواد افزوده و خوب هم بزنید تا مایه یکدست شود.

اگر پودر قند ندارید، می‌توانید از شکر آسیاب شده استفاده کنید.

 

همه مواد را با هم مخلوط کرده، روی شعله ملایم بگذارید و مدام هم بزنید. در آخر زعفران آب کرده و پودر هل را به آن‌ها بیفزایید تا رنگ و طعم خوبی به سوهان بدهد. پس از چند دقیقه که مواد به غلظت مناسب رسیدند، شعله را خاموش کنید.

دسر سوهان آماده است، آن را پس از خنک شدن در ظرف سرو بریزید.

روی دسر را با پودر پسته و پودر بادام تزیین و با چای سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید

 


برچسب: آموزش آشپزی، دسر، شیرینی، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۵۲:۴۴ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

دونات اسپاگتی، فینگر فود بامزه

دونات اسپاگتی فینگر فودی است که با ماکارونی رشته‌ای در قالب دونات درست می‌شود.

اگر در فکر یک ایده غذایی جالب برای مهمانی هستید، دونات اسپاگتی پیشنهاد خوبی است. این غذای خوشمزه و جالب را کمتر کسی درست می‌کند و فینگر فود خاصی برای سرو در جشن‌ها و مهمانی‌ها است. برای آشنایی با دونات اسپاگتی که یکی از غذاهای جدید است، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم تهیه دونات اسپاگتی :
اسپاگتی: ۲۰۰ گرم
تخم‌مرغ: ۳ عدد
آرد سفید: یک قاشق غذاخوری
گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
روغن مایع به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه،آویشن و پاپریکا به میزان لازم
سس کچاپ و چیلی به میزان لازم

طرز تهیه دونات اسپاگتی :
پیاز را نگینی خرد و با کمی روغن سرخ کنید. گوشت و رب را با پیازداغ تفت دهید و مایه ماکارونی را کنار بگذارید.

اسپاگتی را سه تکه کرده و داخل آب جوش و نمک بریزید. وقتی اسپاگتی نرم شد، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

تخم‌مرغ‌ها را با چنگال هم زده و با تمام ادویه‌ها و سس‌ها مخلوط کرده تا یکدست شود؛ سپس آرد و روغن را به مواد افزوده و با هم مخلوط کنید.

در آخر اسپاگتی سردشده را به مواد اضافه کنید.

 

داخل قالب مخصوص دونات را چرب کنید. به ترتیب از مواد اسپاگتی، مایه ماکارونی، پنیر پیتزا و دوباره از مواد اسپاگتی در قالب بریزید.

روی قالب فویل بکشید و آن را ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا پخته و طلایی شود. اگر پس از این مدت رنگ آن تغییر نکرده بود، چند دقیقه گریل را روشن کنید تا دونات اسپاگتی خوش‌رنگ و طلایی شود.

وقتی قالب را از فر بیرون آوردید، بگذارید خنک شود؛ سپس آن را در ظرف سرو برگردانید و با مواد دلخواه تزیین کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.


برچسب: پیش غذا، فینگر فود، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۴۶:۳۲ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

بادمجان قالبی، خوشمزه و دلچسب

بادمجان قالبی نوعی غذا با بادمجان و گوشت است که مانند کیک در قالب تهیه می‌شود و شیک و مجلسی است.

بادمجان قالبی غذایی بسیار خوشمزه است که طعم آن کمی شبیه خورشت بادمجان است. این غذا ظاهر خوبی دارد و ازاین‌رو مناسب سرو در مهمانی‌ها است. برای آشنایی با طرز تهیه بادمجان قالبی با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم تهیه بادمجان قالبی :
بادمجان قلمی: یک کیلو
برنج: ۲ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به میزان لازم
قارچ: ۲۰۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه بادمجان قالبی :
برای تهیه این غذا بهتر است بادمجان‌ها با پوست باشند؛ ازاین‌رو سعی کنید از بادمجان‌های قلمی استفاده کنید.

بادمجان‌ها را با پوست شسته و برش‌های طولی دهید؛ سپس به آن‌ها نمک زده و سرخ کنید.

پیازها را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا سرخ شود. گوشت چرخ‌کرده، رب، زعفران دم کرده، نمک و فلفل را به پیاز داغ افزوده و با هم تفت دهید.

به جای گوشت چرخ‌کرده می‌توانید از مرغ خرد شده استفاده کنید.

قارچ‌ها را ورقه‌ای خرد کرده، روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کشیده شود؛ سپس با کره تفت دهید و کنار بگذارید.

برنج خیس خورده در آب و نمک را روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کشیده و نرم شود.

 

بادمجان‌های سرخ شده را داخل قالب موردنظر بچینید؛ طوری که روی هم باشند و مواد داخل آن‌ها ریخته شود.

چون بادمجان‌ها چرب هستند، نیازی به چرب کردن قالب نیست.

نصف برنج را روی بادمجان‌ها ریخته و با پشت قاشق صاف کنید. قارچ و مواد گوشتی را روی برنج بریزید و بقیه آن را به مواد بیفزایید.

لبه بادمجان‌ها را روی مواد بیاورید؛ سپس روی قالب فویل کشیده و آن را در فر که از قبل گرم کرده‌اید، بگذارید.

پس از ۴۵ دقیقه قالب را از فر بیرون بیاورید و وقتی کمی خنک شد، آن را در ظرف سرو برگردانید.

بادمجان قالبی را با گوجه و انواع سبزیجات تزیین و با ماست و سبزی خوردن سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نوعی غذا با بادمجان “خوراک رول بادمجان؛ پیشنهاد ویژه برای شام” را مطالعه کنید.


برچسب: آموزش آشپزی، غذاهای جدید، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۳۷:۴۶ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

سمبوسه سیب زمینی یک پیش غذای جنوبی است و معمولاً با سس‌تند سرو می‌‌شود.

سمبوسه سیب زمینی در بین افراد، به ویژه کودکان محبوبیت زیادی دارد و گزینه مناسبی برای سرو در مهمانی‌ها به‌ عنوان پیش‌غذا یا فینگر فود است. سمبوسه اصالتاً غذایی جنوبی است که با نان لواش تهیه می شود؛ البته می‌توان آن را با انواع خمیر مانند خمیر یوفکا، خمیر جادویی و … هم تهیه کرد. با مجله دلتا همراه باشید تا با طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی آشنا شوید.
مواد لازم تهیه سمبوسه سیب زمینی :
سیب زمینی آبپز: ۳ عدد
جعفری خرد شده: نصف پیمانه
نان لواش برش خورده به تعداد مورد نیاز
کره: ۵۰ گرم
انواع ادویه به میزان لازم
فلفل قرمز: یک چهارم قاشق چای‌خوری
نمک به میزان لازم

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی :
سیب زمینی‌های پخته شده را پوره کنید. جعفری، ادویه‌ها، فلفل قرمز، نمک و کره آب شده را به پوره اضافه کنید.

در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را پوره نکرده و آن را مکعبی خرد کنید.

اگر دوست دارید سمبوسه پنیری شود، مقداری پنیر پیتزا به مواد اضافه کنید.

نان لواش نرم را از درازا به شکل مستطیل برش بزنید. با قاشق مقداری از مایه سیب زمینی را در وسط نان بگذارید و آن را به شکل سه گوش بپیچید.

در روش دیگری می‌توانید نان را به شکل قیف درست کرده و داخل آن را با مواد پر کنید.

 

در تابه گودی مقداری روغن با کمی زردچوبه بریزید تا سمبوسه هنگام سرخ شدن به خوبی در روغن غوطه‌ور شود. وقتی سمبوسه خوب سرخ و طلایی شد، آن را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

افزودن زردچوبه به روغن، برای خوش‌رنگ‌تر شدن سمبوسه است.

اگر سمبوسه را کوچکتر درست کنید، می‌توانید به عنوان فینگر فود از آن استفاده کنید.

سمبوسه سیب زمینی را می‌توانید با انواع سس تند و کچاپ سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.

 


برچسب: پیش غذا، فینگر فود، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۰۴:۳۷ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

طرز تهیه مربای زنجبیل

مربای زنجبیل با زنجبیل تازه درست می‌شود و خواص زیادی دارد.

مربای زنجبیل یکی از انواع مربا است که طبع گرمی دارد. تهیه این مربا کمی وقت‌گیر است، ولی به طعم خوب آن می‌ارزد. مربای زنجبیل با نان و کره، صبحانه‌ای دلچسب برای روزهای سرد است. این مربا را علاوه بر صبحانه، به‌عنوان دسر هم می‌توان سرو کرد. طرز تهیه مربای زنجبیل را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم تهیه مربای زنجبیل :
زنجبیل تازه: ۲۰۰ گرم
شکر: ۲۰۰ گرم
آب: یک و نیم لیوان
آبلیمو: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه مربای زنجبیل :
زنجبیل را پوست گرفته و به صورت خلالی یا نگینی خرد یا با پوست، ورقه‌ای کنید.

زنجبیل خرد شده را ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید؛ سپس آن را آبکش کرده، در صافی بریزید و آب سرد روی آن بگیرید.

زنجبیل را دوباره در آب بجوشانید و آبکش کرده و این کار را ۴ تا ۵ بار تکرار کنید تا تلخی زنجبیل از بین برود. البته اگر تندی زنجبیل را دوست دارید، می‌توانید این کار را کمتر انجام دهید.

پس از اینکه تلخی زنجبیل از بین رفت، آن را چند ساعت در کاسه آب سرد بگذارید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید.

شکر و آب را در قابلمه‌ای بریزید و آن را روی شعله متوسط بگذارید تا بجوشد؛ سپس زنجبیل را به مخلوط شکر و آب افزوده، بگذارید شهد مربا قوام بیاید.

اگر شهد مربا زیاد بود، می‌توانید در مرباهایی مانند مربای هویج از آن استفاده کنید.

 

به خاطر طعم قوی زنجبیل، این مربا نیازی به افزودن وانیل و گلاب ندارد.

در اواخر پخت مربا، آبلیمو را به آن اضافه کرده، قابلمه را از روی شعله بردارید تا مربا سرد شود.

مربای خنک شده را در ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگه دارید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با یک مربای خوشمزه “مربای کدو حلوایی، ترد و مجلسی” را مطالعه کنید.


برچسب: آشپزی ایرانی، مربا، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۲:۵۹:۲۸ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

سالاد ایتالیایی با پاستا

سالاد ایتالیایی با پاستا، نوعی سالاد خوشمزه است که مواد متنوعی دارد.

اگر می‌خواهید یک وعده غذایی خوشمزه و خنک میل کنید، پیشنهاد ما سالاد ایتالیایی با پاستا است. این سالاد خوش‌طعم که با پاستا درست می‌شود، ارزش غذایی بالایی دارد و مناسب کودکان و نوجوانان است. طرز تهیه سالاد ایتالیایی را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم تهیه سالاد ایتالیایی :
پاستا فرمی: ۲۵۰ گرم
سینه مرغ: یک عدد
پیاز: یک عدد
ذرت پخته شده: نصف پیمانه
خیارشور: نصف پیمانه
هویج: ۳ عدد
جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
شوید خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک به میزان لازم
ژامبون: ۱۰۰ گرم
فلفل‌دلمه‌ای رنگی: یک عدد
سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
لیموترش: یک عدد
پودر پاپریکا: یک قاشق چای‌خوری
پودر آویشن: یک قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه سالاد ایتالیایی :
پیاز را خلالی و مرغ را خرد کرده و در کمی روغن با هم تفت دهید. مقداری نمک و فلفل به آن افزوده، با کمی آب بگذارید بپزد.

پاستا فرمی را به هر شکلی که دوست دارید، در آب جوش و نمک بریزید تا بپزد و نرم شود؛ سپس آن را آبکش کنید.

خیارشور، هویج و فلفل‌دلمه‌ای را خرد کرده و کنار بگذارید.

 

در کاسه‌ای آب لیموترش را بگیرید و با سس مایونز مخلوط کنید. پودر آویشن، پودر پاپریکا، نمک و فلفل را به مواد بیفزایید و هم بزنید تا سس آماده شود. برای خوشمزه‌تر شدن سس می‌توانید مقدار سس مایونز را بنا به سلیقه بیشتر کنید.

در ظرفی پاستای آبکش شده را ریخته، مواد خرد شده، ذرت، جعفری، شوید، نعناع خشک و ژامبون خرد شده را به آن اضافه کنید. سس را روی سالاد بریزید و با مواد خوب مخلوط کنید تا به خورد آن برود.

سالاد را یک ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود.

در صورت تمایل می‌توانید گوجه گیلاسی یا زیتون سیاه به مواد سالاد ایتالیایی اضافه کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.


برچسب: آموزش آشپزی، غذاهای ملل، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۲:۵۳:۵۷ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

مرغ ناردونی، خورشت ترش گیلانی

مرغ ناردونی نوعی خورشت گیلانی است که طعم ترشی دارد.

مرغ ناردونی از غذاهای معروف شمالی است که بیشتر به عنوان خورشت و با کته سرو می‌شود. این غذا که در آن از رب و دانه‌های انار استفاده شده، بسیار خوشمزه است و طعم ترش و لذیذی دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا با طرز تهیه مرغ ناردونی آشنا شوید.

مواد لازم تهیه مرغ ناردونی :
تکه‌های مرغ به تعداد لازم
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
زعفران دم کرده به میزان لازم
دانه انار: یک پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه مرغ ناردونی :
در تابه‌ای تکه‌های مرغ را سرخ کنید تا طلایی شوند. بهتر است در تهیه این غذا از ران مرغ استفاده کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا سبک و نرم شود؛ سپس فلفل و زردچوبه را به آن افزوده و با هم تفت دهید. چون رب انار نمک دارد، در این مرحله نمک نریزید تا غذا شور نشود. بهتر است از ادویه دیگری استفاده نکنید تا طعم اصلی غذا حفظ شود.

پس از اینکه بوی خامی زردچوبه گرفته شد، ۳ قاشق غذاخوری رب انار به مواد افزوده و تفت دهید. یک لیوان آب جوش در خورشت ریخته و نمک آن را اندازه کنید.

 

مرغ‌های سرخ شده را در سس بگذارید و روی آن‌ها مقداری زعفران دم کرده بریزید. در تابه را ببندید تا مرغ‌ها نیم‌پز شوند؛ سپس یک پیمانه انار دون شده را به خورشت افزوده، در تابه را ببندید تا انار و مرغ با هم پخته شوند. بهتر است از انار شیرین با دانه‌های قرمز استفاده کنید تا طعم و ظاهر غذا خوب شود.

خورشت ناردون آماده است؛ آن را با دانه‌های انار تزیین کرده و با کته و مخلفات شمالی مانند زیتون پرورده و سیر ترشی سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.


برچسب: آشپزی ایرانی، خورشت، غذاهای ایرانی، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۲:۴۹:۰۳ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)

کباب بناب خانگی به شیوه آذربایجانی

کباب بناب یا کباب ساطوری از کباب‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی و متعلق به شهرستان بناب است که با نام کباب آذربایجانی هم شناخته می‌شود.

کباب بناب از گوشت تازه و چربی‌دار گوسفند، در اندازه‌ای بزرگتر از کباب کوبیده تهیه می‌شود و هر پرس آن بر خلاف کباب کوبیده معمولاً یک سیخ است. تفاوت کباب بناب با کوبیده در اندازه، نحوه خرد کردن پیاز و استفاده از سبزیجات معطر در آن است.

مواد لازم تهیه کباب بناب :
گوشت گوسفند: نیم کیلو
پیاز: ۲ عدد
پیازچه: ۳ عدد
جعفری ساطوری: یک پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه کباب بناب :
پیازها را ساطوری خرد کنید؛ فقط مراقب باشید آب آن‌ها درنیاید. مهمترین تفاوت کباب بناب با کوبیده در ساطوری کردن پیاز است.

پیازچه و جعفری را هم ساطوری خرد کرده و کنار بگذارید.

گوشت را دو بار چرخ کرده، در کاسه‌ای بزرگ بریزید و کم کم پیاز، سبزیجات، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را با مواد خوب ورز دهید تا به خورد هم بروند و یکدست شوند. روی کاسه سلفون یا پلاستیک کشیده و یک ساعت زمان دهید تا گوشت استراحت کند.

سپس دست خود را در آب گرم بزنید و به اندازه یک کوفته از گوشت برداشته، در دست حالت دهید و آن را وارد سیخ کنید.

 

گوشت را آرام آرام در سیخ پخش و پهن کنید. در آخر با دو انگشت با فاصله شیارهایی در گوشت ایجاد کنید.

برای آماده کردن منقل، زغال‌ها را به صورت مساوی در آن پخش کنید. در ابتدا که سیخ‌ها را روی منقل می‌گذارید، آتش باید در بالاترین درجه حرارت باشد. پس از چند دقیقه که سیخ‌ها را روی آتش گذاشتید، وقتی کباب تغییر رنگ داد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم درست شود.

کباب بناب را با نان یا چلو و گوجه‌فرنگی کبابی سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با کباب مخصوص اصفهان “بریانی، کباب معروف اصفهانی” را مطالعه کنید.


برچسب: آشپزی ایرانی، کباب، غذاهای ایرانی، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۱۱:۱۷ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)